Phineas kan preken

Vandaag was het zover. Phineas Kgatle kwam bij de classis – de vergadering van kerken in de regio – om z’n examen te doen. Deel 1 verliep succesvol. Op 26 januari volgt deel 2.

P1060850

Phineas is al geruime tijd geleden afgestudeerd bij Mukhanyo. Hij had toen ook gelijk kunnen doorstomen en zich beroepbaar kunnen stellen.

Maar Phineas ging elders werk zoeken. Hij wilde geld verdienen om z’n lobola te kunnen betalen. En dan samen met sis Thabang de pastorie in te gaan.

Die doelstelling is nog niet helemaal gehaald. Maar langer wachten is ook niet goed. Dan zakt de theologische studie te ver weg.

P1060857

Omdat Phineas een volledige baan heeft, mag hij het examen in 2 gedeelten doen. In januari wordt hij bevraagd over alle theologische en kerkelijke vakken. Vandaag was er een persoonlijk gesprek over z’n motieven. Daarna moest de kandidaat twee preken voorleggen.

De classis luisterde naar een preek over Amos 5. De tweede preek – over 1 Petrus 1 – was van tevoren aan de afgevaardigden en adviseurs toegestuurd.

P1060853

Het werd een interessante gedachtenwisseling.

En de uitslag is positief.

Phineas is geslaagd. Op nu naar januari!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s