Knoeien, bemoeien en groeien

En hoe gaat het in Mamelodi, loopt het ook weer beter met kerkenraad / dominee of zijn ze daar nog druk mee bezig?

Dit soort vragen krijg ik geregeld. En het is best moeilijk om daar een antwoord op te geven. Sommige dingen zijn nu eenmaal vertrouwelijk.

Wat publiek is, kan ik wel doorgeven. Drie punten.

1.  Afgelopen zondag bracht de financiële commissie verslag uit. De commissie heeft ’t best moeilijk nu de door de classis aangewezen deskundige heeft bedankt. Maar ze konden toch een verslag over januari – maart 2012 aan de gemeente voorleggen.

2. Het financiële plaatje is  niet gunstig. De inkomsten uit collectes en kerkelijke bijdragen lopen terug. Het vertrouwen van de gemeente in de kerkleiding is nog niet hersteld. Zolang de verdenking van knoeierij met kerkgeld niet is uitgezocht, blijven de mensen afwachten.

De commissie zelf treedt krachtdadig maar keihard op. Daar zit iets goeds in – de zaken moeten worden aangepakt! – maar het is niet altijd even verstandig. Je kunt door harde maatregelen en denigrerende opmerkingen de sfeer verzieken. Na de vergadering zondag moest ik weer vrede stichten

3. Komende zondag preekt ds. Erik van Alten in Mamelodi. Hij is voorzitter van het visitatie-team van de classis. En hij heeft beloofd de gemeente bij te praten over de stand van zaken. De verwachting is dat in juni het eindrapport beschikbaar is. Dan kunnen de kerken besluiten nemen over de toekomst van Mamelodi.

Intussen werken we maar gewoon door.

En door Woord, water en wijn wordt werkelijk de gemeente opgebouwd.

De zes dames van de new members’ class:

Kunnen we niet een uur extra les krijgen? Er valt voor ons zoveel te leren. Het is veel te vlug vier uur. Misschien dat we volgende zondag van drie tot vijf bij elkaar kunnen komen!

Een ex-ouderling na een moeilijk gesprek:

De viering van het avondmaal op goede vrijdag was zo fijn. Toen het afgelopen was, had ik de neiging om te vragen: Kunnen we niet nog een rondje doen?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s