Politiek stinkt

Het lijkt de zending wel.

"Wij kopen een stuk grond en zetten er een kerk op. Jullie zorgen voor de inboedel en zijn verantwoordelijk voor het onderhoud." De zending doet haar deel. Van de gemeente wordt ook een bijdrage verwacht.

Maar het is de politiek.

Open-air-toilets-2
"Wij zetten toiletten neer in jullie wijk. Jullie bouwen er hokjes omheen." De overheid doet zijn deel. Van de burgers wordt ook een bijdrage verwacht.

Inmiddels zijn deze 'open lucht toiletten' een belangrijk item in de locale verkiezingen geworden.

101660_090417162536_DA Groot was de verontwaardiging toen – eind 2010 – op de Cape Flats de open air toilets ontdekt werden. De DA – die de baas is in die area – kreeg alle blaam. "Zo ga je toch niet met mensen om! Mensonterende toestanden."

Anc_logo Groot was de verwarring toen bekend werd – vorige week – dat in de Free State hetzelfde gebeurt. En dan nog wel in een area waar het ANC de baas is. De burgemeester schijnt aandelen in die business te hebben …

When the shit hits the fan … tja, wie moet je daarvan de schuld geven?

Shit_fan We kenden in Zuid-Afrika al de struggle stem – stem op ons, wij hebben jullie van de apartheid bevrijd! Daarbij kwam deze keer de pothole stem – kijk naar de gaten in de weg, wij zullen zorgen dat al die wantoestanden verdwijnen! Krijgen we nu deze keer ook nog een poopoo stem?

Loo-view_0

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s