Wonderbare spijziging

P1040808 

Het lijkt hier ook wel een wonderbare spijziging, zegt mevrouw Lebese. Ze smult van de cake die Mieke heeft gebakken. Na de dienst in CC drinken we koffie met de gemeente. Het is tenslotte 20 maart.

Ik vind het altijd grappig om te zien hoe dat gaat. De jongeren laden een bordje vol met koek en chips en staan buiten. De ouderen blijven in de kerk zitten en laten zich een schotel vol lekkers brengen.
P1040817 

Het lijkt hier ook wel … De broodvermenigvuldiging, daar ging m'n preek over. De zesde in een serie uit Matteus over discipelschap. Over onmogelijke opdrachten – "geven jullie hun maar te eten" – en over een Heer die alles kan – "breng ze bij mij". Jouw handen zijn te kort. Leg het maar gelovig in zijn handen. En doe dan gehoorzaam wat je hand vindt om te doen.
P1040809 

Na de dienst – geleid door Thabang (20) – vieren we een bescheiden feestje. Mieke heeft voor cake gezorgd, chips, boterkoek, koekjes. Dat gaat er goed in. De mensen vormen groepjes, laten zich opnieuw een bordje vol met lekkers brengen, praten gezellig met elkaar.

Ook dit is CC. Dit zijn mijn mensen.
P1040802

Buiten praat ik met de jongeren. Een grote groep. Een leuke groep.

Binnen krijgt Mieke complimenten. Mmamoruti heeft de cake goed gebakken. Lekker zacht – ook de mensen die geen tanden meer in de mond hebben, kunnen dit eten. 

Advertenties

Een gedachte over “Wonderbare spijziging

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s