Feest voor Bongani

Morgen wordt hij 21. Vandaag kreeg hij z'n diploma.

P1040796 
Bongani Ndhlovu (* 6 maart 1990) is lid van de kerk in CC. Hij studeert theologie bij MTC, het Mukhanyo Theological College in KwaMhlanga (Mpumalanga). Vandaag was de graduation ceremony.

MTC biedt verschillende programma's aan. Bongani is nu begonnen aan z'n B.Th.-graad. Z'n harde werk van de afgelopen jaren werd beloond met het diploma theologie.

We hebben nog vier studenten bij Mukhanyo: Oscar Makobe, Jacob Mnisi, John Mahlangu en Solomon Makwakwa. Oscar en Jacob zitten in B.Th. 1, hetzelfde jaar als bra Bongs. Solomon is net aan z'n diploma-studie begonnen. John volgt een speciaal programma.

Theological 
We komen meer bekenden tegen, onder de docenten en in het bestuur, o.a. de collega's Jerry Mhlanga en Tebogo Mogale. De laatste is voorzitter van de board. Hij mocht Bongani en de anderen hun versierselen omhangen.

P1040790 
Zo'n ceremonie is heel formeel. Als nuchtere Nederlander kijk ik daar vreemd tegenaan. "Wat een poppenkast. Doe maar gewoon … enz."

Het grappige is wel dat de academische formaliteit vermengd wordt met het Afrikaanse informele. Luide muziek, jillende en dansende familieleden, alles wordt zingend gedaan … dat dan weer wel.

P1040769 
En wat weldadig aandoet, is dat de bijbel opengaat. De spreker – dr. Flip Buys – en alle anderen benadrukken dat een christelijke leider dienstbaar moet zijn. Zoals Jezus kwam om te dienen.

Ik ben blij met Mukhanyo en met Bongani.

Advertenties

Een gedachte over “Feest voor Bongani

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s