Een rondje om de tafel

Een uur catechisatie in CC betekent voor mij een rondje om de tafel.

In Amersfoort deden we dat wel eens voor of na de catechisatie. In de hal van de Martuskerk stond een tafeltennistafel. Met de jongens [m/v] deden we een rondje om de tafel. Maar nu doe ik het tijdens de new members' class.

P1040706 
Mijn groep bestaat uit twee mannen [53 en 69 jaar] en xc3xa9xc3xa9n vrouw [32]. Zij gebruikt de Engelse bijbel. Van de mannen heeft xc3xa9xc3xa9n de Sepedi-bijbel [Noord-Sotho] en de andere de Shangaan-bijbel [Tsonga].

De jongste kan het slechtste lezen en de oudste het beste. Oupa Thomson leest vlot voor uit de bijbel. Hij verandert wel eens een woord, maar hij komt er goed uit. Sis Mumsie heeft grote moeite met haar NIV. Hoeveel opleiding zou ze gehad hebben? En hoe gaat dat thuis? Bro Thomas leest wel vlot, maar z'n ogen zijn niet meer zo goed. Dus ook dat gaat met horten en stoten.

En geen van driexc3xabn kennen ze de bijbelboeken.

Ik geef een tekst op die we gaan lezen. Dan begint m'n rondje. Alle drie catechisanten help ik om in de bijbel te vinden wat we gaan lezen. Zo doe ik het in de kerk ook wel eens, zeker als we een onbekend bijbelboek lezen. Maar bij deze groep is het gewoon standaard.

4181242487_b7c888be4d 
Lekker gezond, zo'n catechisatie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s