Sam staat voor de deur

Hoe gaat het eigenlijk met Sam Matlhokoane? Die vraag krijg ik geregeld.

Trouwe lezers van m'n weblog weten nog dat Sam al jaren als student in Nellmapius wordt ingezet. En dat hij twee keer gezakt is voor z'n kerkelijke examen.

Kip_021 
De eerste keer dat Sam keihard tegen een dichte deur opliep, was in juni 2009. Z'n preken werden door de classis als onvoldoende beoordeeld. Aan de rest van het examen kwam hij niet eens toe. Terug naar de tekentafel.

In maart 2010 kreeg hij een herkansing. Deze keer waren z'n preken goed. Maar de rest van het examen was onder de maat. De classis was wel clement, wees twee mentors aan en liet de deur op een kier staan.

De volgende classis echter – die van mei 2010 – gooide de deur voor Sam keihard in het slot. "Kom over een jaartje maar eens terug …"

P1030082 
Daarna gingen er meer deuren dicht. Moruti Mnisi werd aan het werk gezet in Nellmapius. Sam mocht hier en daar nog wat helpen. Maar officieel had hij geen taak meer. Mamelodi zette z'n uitkering stop. Logisch: je kunt niet eeuwig student blijven.

De Heer heeft Sam geholpen om niet bij de pakken te gaan neerzitten. Op eigen initiatief is hij flink aan de studie gegaan. En volgende week ligt er een brief bij de classis. Sam vraagt nederig om een nieuwe kans. Hij wil zo graag dominee worden!

Opendeur 
Ik hoop dat de classis positief op Sams verzoek zal reageren. En dat de deur naar het ambt voor hem open mag gaan. Die jongen heeft zoveel gaven van God gekregen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s