Lege stoelen

Heb je dat verhaal gehoord over die Pretoriase zakenman?

Stinkend rijk. Kasteel van een huis. Drie dure BMW's.

Op een dag reed deze man door de binnenstad. Bij een verkeerslicht zat een arme man te bedelen. Lompen. Onverzorgd. Ziek. Onguur.

De rijke man stapte uit. Gaf de sleutels van z'n auto en die van z'n villa aan de bedelaar. En ging zelf op de hoek van de straat zitten.

P1020337 
Toen ik dit verhaal gisteren in de kerk vertelde, ging er een gelach op. En terecht. Het is ook een belachelijk verhaal. Zoiets komt in de wereld niet voor. –

Maar op kerst gebeurde het wel.

Het Woord is vlees geworden [Johannes 1 vers 14]. De machtigste van de wereld – alles is door hem ontstaan, hij is eeuwig [bij] God – het Woord is mens geworden.

De grote God maakt zich klein. [Mooi artikel in het ND.]

De zoon van God – God zelf – deed afstand van z'n glorie en werd een mens, een slaaf. Hij boog zich zo diep mogelijk: tot de dood aan het kruis.

Kerst is: verwonderd zijn over zo'n grote liefde.

P1020337 (2) 
Het gelach klonk wel wat hol gisteren. Het zingen ook. In Soshanguve CC waren maar 20 mensen in de kerk. De rest had het te druk met kerstfeest vieren.

Zaterdag in Nellmapius was het nog erger. Soms barst de gemeente daar uit het klaslokaal. Deze keer was er xc3xa8n geen lokaal – de school zat en bleef op slot – xc3xa8n geen gemeente – 1 man, 5 vrouwen, 3 jongens, 1 meisje en 4 kinderen. Met deze 15 was het huis van Maria Laka goed gevuld. De andere 80 … ?

Jammer.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s