Hambani kahle Amakhosi

Deze week stond bij ons in het teken van Amakhosi.

Kaizer_Chiefs_Amakhosi-logo-457FDD9977-seeklogo_com De gemiddelde Zuid-Afrikaan denkt bij deze naam aan een bekende voetbalclub uit Soweto. De Chiefs spelen dit weekend de bekerfinale tegen de Orlando Pirates van Ruud Krol. Een soort Ajax – Feijenoord. Geen van beide is op dit moment kampioen, maar toch is dit El Classico.

Bij vrije gereformeerde Zuid-Afrikanen roept de aanduiding die Konings andere reacties op. "O, de koning van de zending!" – "The king and the queen!" En dan weet iedereen over wie het gaat: Fokko en Hannie Koning.

Fokko heet in Zuid-Afrika Folkert. [Wie hier spreekt over dixc3xa9 f… koning geeft er blijk van niet erg koningsgezind te zijn.] Tannie blijft Hannie. En samen zijn ze op zendingsreis.

IMG_4479 
Ons stap al 'n lank pad saam.

Fokko zat in de zendingscommissie in Drachten toen wij daar in 1982 beroepen werden. Hij kent de zending in Mamelodi van Agema tot en met Mogale. Folkert was een- en andermaal deel van een visitatie [bezoek] aan het zendingsgebied. De koning en de koningin zijn herhaalde malen bij ons te gast geweest. En wij bij hen. En nu komen ze als vrolijke vutters opnieuw Zuid-Afrika onveilig maken.

We hadden een interessante week met ze. En we bidden dat de Nkosi yamakhosi hun mag leiden op hun verdere weg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s