Goede Vrijdag Goed Voorstel

Morgen vergadert de classis Noord. De kerken van Mamelodi, Maranata, Pretoria en Soshanguve GG zitten bij elkaar. In een openbare vergadering bespreken ze zaken van gemeenschappelijk belang. Alleen vertrouwelijke kwesties worden achter gesloten deuren behandeld.

P1020039 
Op de agenda staat een interessante brief van Soshanguve:

… why are we not coming together when we celebrate Good Friday, as we confess that we are one in faith and in Christ Jesus our Lord?

Goede Vrijdag is in Zuid-Afrika het hoogtepunt van het kerkelijk jaar. Allerlei denominaties – van de ZCC met z'n miljoenen leden tot het kleinste kerkverband – houden dan hun conferentie. Vaak beslaat dat meerdere dagen, het hele weekend van GV en Pasen.

Ook de Free Reformed church in Soshanguve houdt al jaren een gezamenlijke viering. De brief aan de classis noemt dat ook:

On that day, it is a normal service and after it is then that we have different activities: Sunday school, Youth choir, Church choir and dramaxe2x80x99s if there is a drama.

P1020041 
Het voorstel is om dat uit te breiden tot de hele classis. Dus xc3xa9xc3xa9n viering voor Mamelodi, Pretoria en Soshanguve. We belijden immers dat we xc3xa9xc3xa9n zijn in het geloof en in onze Heer?

Interessant voorstel.

Natuurlijk denk je dan direct aan de logistieke kant. Soshanguve heeft daar ook over nagedacht en noemt een paar punten:

  • Each church appoints a committee to look into the matter.
  • There is a certain amount of money paid to the host church to prepare food and the money must reach the host two {2} weeks before.
  • Each church is responsible for its logistics.

P1020050 
Ik hoop dat het gesprek morgen niet in de logistiek blijft steken. Hoe geven we de eenheid die we met de mond belijden, praktisch vorm? Het zou de moeite waard zijn om dat te proberen. Als het Lekganyane lukt met z'n miljoenen, kunnen wij die 2000 kerkleden toch wel bergen?

Ik zie het al helemaal voor me. Een megatent. Bussen voeren kerkgangers aan. Prachtige preek in drie talen. Kinderen spelen in de crxc3xa8che. De ene gemeente viert het avondmaal. Koren en groepen treden op. En als afsluiting samen eten en drinken. Wat een feest zal dat zijn!

P1020069 
Goed voorstel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s