Zuid-Afrika – Uruguay 0 – 3

Als Loftus volstroomt, ben ik blij verrast. Zoveel mensen van alle kleuren die Bafana Bafana ondersteunen! Voetbal is toch een’ zwarte’ sport? Maar vandaag hullen blank en bruin en zwart zich in het groen en geel of in de ZA vlag.

P1030684
Tijdens de wedstrijd wordt het me duidelijk. Sommige mensen komen niet om voetbal te kijken maar om hun eigen feestje te bouwen.

De vrouw vóór mij giet zich helemaal vol met bier. Eerst begint ze het meisje naast zich lastig te vallen – dat schuilt bij haar vader. Dan probeert ze het publiek op te zwepen: Come on, stand up, support South Africa! Gelukkig gaat ze steeds weer nieuw bier halen, zodat wij nog iets van de wedstrijd kunnen zien.

De man bij haar is intussen aan de whisky. Met steeds minder succes blaast hij de vuvuzela of lalt het lied Shosholoza. Nee, daar zitten we op te wachten.

P1030674
Als keeper Khune wordt weggestuurd met een rode kaart en Zuid-Afrika met 0-2 achter komt, verlaat het publiek massaal de tribunes. Loftus stroomt leeg nog voordat de 0-3 wordt gescoord.

Mooi-weer-fans zijn het, anders niet.

Advertenties

4 gedachtes over “Zuid-Afrika – Uruguay 0 – 3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s