Het feest van de Geest

Vakantie is fijn, spanned, lekker, gezellig, indrukwekkend. Maar het is ook goed om weer aan het werk te gaan.

Na twee zondagen als kerkganger in CC, was ik er gisteren weer voorganger. We vierden samen Pinksteren. Vanuit Johannes 1 vers 29-34 preekte ik over Jezus die door zijn Geest ons hele leven wil vernieuwen. Een boodschap van hoop. Jezus is niet alleen het Lam van God maar ook de Zoon van God. Na Goede Vrijdag komen Pasen, Hemelvaart en Pinksteren!

P1030476

Anna Hlongwane deed belijdenis van haar geloof en werd ontvangen als lid van onze gemeente. Zelf was ze uitbundig blij. "Nu ben ik geen gast meer, maar lid van het gezin." Dat werd onderstreept toen ze met de gemeente het avondmaal vierde.

Mooi vond ik dat ook haar man en twee van haar kinderen de dienst bijwoonden. En dat onze gemeente spontaan koffie en koek na de dienst geregeld had. Voor de kerk in CC is Pinksteren een bemoediging!

P1030489

De viering van het avondmaal werd door ruim 20 leden bijgewoond. Dat betekent dat de andere 20 er niet waren. Een goede reden om ze deze week te bezoeken. Ook zo werkt de Geest aan vernieuwing van het leven. Pinksteren geeft hoop.

Na de dienst was het gezellig. Een hapje en een drankje. Een praatje met gasten en kerkleden. En intussen eten de kinderen de rest van het brood op. Zie ik daar zelfs iemand aan de beker lurken? Nou ja, het is maar druivensap.

P1030485 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s