Hij was maar een clown

Eugeneterreblanchespeak001

Ik sta versteld over de ophef die gemaakt wordt rond de dood van Eugene Terre’Blanche. De leider van de extreem rechtse AWB (Afrikaner Weerstands Beweging). Op zaterdag 3 april 2010 viel hij voorgoed van z’n paard.

Het is afschuwelijk als iemand vermoord wordt. De media speculeren. Ging het om een arbeidsconflict? Speelt seks een rol? Dat is aan de rechtbank om te bepalen.

De moord op de man van de witte aarde – terre blanche – wordt politiek uitgebuit. Door de AWB zelf. De haat voor de zwarte medemens spat eraf. xe2x80x9cEk haat hom; ek voel vir hom niks; ek wil hom vernietig. En om te dink ons het xe2x80x9cdie goedxe2x80x9d verniet laat skoolgaan, verniet laat aanteel…xe2x80x9d De WK-supporters zijn gewaarschuwd. Dit is wat je in Zuid-Afrika te wachten staat.

Zelfs president Jacob Zuma verscheen op de buis om de onrust te bezweren. Laat de dood van a leader of his standing toch niet leiden tot meer rassenhaat en geweld.

600pxthree_sevens_svg

Sorry hoor, maar dit lijkt me te veel eer. Volgens mij was ET een alien. Zelfs in de tijd van de apartheid was hij meer een geschifte bobbejaan dan een serieuze leider. Natuurlijk, bobbejane kan gevaarlik wees en schade doen. De AWB heeft mensen aangerand en zelfs een ‘staatsgreep in Bophutatswana’ gepleegd. Maar zijn ze ooit een serieuze factor geweest?

Hun vlag met quasi-Nazi symbolen laat mij vooral denken aan een mannetje dat hard wegloopt van de politieke realiteit.

Misschien ben ik te optimistisch of te naxc3xafef. Maar ik geloof nog steeds dat de gematigde krachten het in Zuid-Afrika zullen winnen. Er is in dit land zoveel christelijk geloof aanwezig. Gods Geest werkt. De vredestichters zullen het winnen van de ruziemakers.

Malema

Daarom ben ik ook niet bang voor die andere clown, Julius Malema. De leider van de ANC-jeugd heeft wel een grote bek. Hij doet niets liever dan provoceren. Maar ook hij is te extreem om gevaarlijk te zijn. President Zuma heeft hem publiek op z’n broek gegeven. De Afrikaanse kranten zeggen het nog mooier: Malema in die bek geruk. Zelfs z’n eigen achterban in Limpopo valt hem af. Hoe harder hij roept, hoe meer belachelijk maakt hij zich. Binnenkort valt ook Julius van z’n high horse.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s