Gebed voor de gaven

"Laten we God danken voor de collecte."

De woorden komen van sister Pearly [33, foto], lid van de financixc3xable commissie. Ze deed de suggestie gisteren tijdens de tweede dienst. Na de preek door brother Bongani – over de dood van Jezus, Zondag 16 – gaat brother Jack voor in het gebed. Zoals zijn gewoonte is, onderscheidt hij tussen adoration & thanksgiving, confession en supplication. Waarvoor zullen we danken en bidden?

Haxc3xafti komt voorbij. Het zondagschoolwerk. De vriend van … die in de gevangenis zit. De bijbelstudie van de vrouwen. – Maar ook: "Laten we God danken voor de collecten in januari."

P1020975

Bij de gemeentevergadering op 17 januari hebben we elkaar beloofd elke zondag minstens 300 Rand in de collecte bij elkaar te brengen. Dat is tot nu toe gelukt:

  • 17 januari: R 407,10
  • 24 januari: R 399,95
  • 31 januari: R 302,85

’s Morgens heb ik er nog een grapje over gemaakt. "Pas op, we zakken. Als we volgende week onder de R 300 zitten, gaan we net zo lang door met collecteren tot we genoeg hebben!" Leuk, De Boer. Maar er niet aan gedacht om God te danken voor wat we aan hem mochten geven.

Het gebed voor [over] de gaven. Dat hoort al eeuwen echt bij een gereformeerde kerkdienst. Waarom heeft Pearly daar nou aan gedacht en ik niet?

Advertenties

Een gedachte over “Gebed voor de gaven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s