Er waren er tien

Er waren er tien. Tien meisjes uit de omgeving van de kerk. In leeftijd varixc3xabrend van 5 tot 11 jaar. Ze waren zaterdag meegekomen met Kgomotso, dooplid van onze kerk. Zij had de uitnodigingen verspreid.

De jongens in de buurt vragen ook wel wanneer de zondagschool weer begint. Maar die komen natuurlijk niet met Kgomotso mee. Allicht zijn ze er volgende week.

P1020955

Okxc3xa9, het was niet helemaal Mamelodi in de jaren ’80. Ik vond het wel wat kort allemaal. Snel het bijbelverhaal verteld. Geen tijd voor verwerking. Niet eens zingen met de meiden.

Maar Bongani maakte het wel gezellig. Gesprek aan tafel. Namen opschrijven. Checken naar welke kerk ze gaan. [Opvallend: allemaal horen ze bij een kerk. Zion. IPCC. Wessel (methodist). Praise.] Een briefje mee met de tekst, om thuis nog eens na te lezen.

P1020953_2

Er waren er tien. Tien mannen die aan huidvraat leden. Tien mannen die door Jezus genezen werden. Exc3xa9n van hen die terugkwam om tegen Jezus dankie te zeggen. – Bongani vertelt de geschiedenis uit Lucas 17.

In het gesprek vertellen de meisjes dat zij alle tien geregeld dankie zeggen. ’s Morgens bij het opstaan. Overdag als ze gaan eten. ’s Avonds voor ze gaan slapen. Bidden en danken is deel van hun leefpatroon.

De zondagschool is er weer. Dankie Vader.

Advertenties

Een gedachte over “Er waren er tien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s