Ek sien jou!

De dienst begint met mooie meerstemmige liederen, waarbij de gelovigen een bescheiden dansje doen, maar daarna wordt er weinig meer gelachen. De preek van Tjeerd is streng. (…)

P1020649

xe2x80x9cToen we hier net waren, ontplofte er een bom in de Kerkstraatxe2x80x9d, vertelt Tjeerds vrouw Mieke. xe2x80x9cHet was waarschijnlijk een ANC-bom, gericht tegen een militair complex. Maar er vielen wel 22 doden. Gewoon, midden in de stad, op een plek waar wij ook met onze kinderen hadden kunnen lopen.xe2x80x9d (…)

xe2x80x9cHet is een wonder dat blanken en zwarten nu samen in xc3xa9xc3xa9n kerk zitten, samen uit xc3xa9xc3xa9n beker drinken, samen het avondmaal gebruiken. Dat het evangelie mensen bij elkaar heeft gebracht die zo sterk van elkaar gescheiden waren.xe2x80x9d (…)

xe2x80x9cIk zeg nooit: dit of dat mag niet. […] Zonder opgeheven vingertje probeer ik hen te laten zien dat het niet nodig is om mee te doen aan die heidense ongein.xe2x80x9d (…)

Voor een drukbezet predikant die nog herstelt van een hersentumor, schrijft hij een opvallend actief en rijk gexc3xafllustreerd blog.

Bootsmazuidafrikahr1

Nieuwsgierig geworden?

Op 14 maart komt het boek van Esther Bootsma uit over Nederlanders in Zuid-Afrika. Het lijkt interessant te worden. Koop dat boek.

Advertenties

2 gedachtes over “Ek sien jou!

 1. Beste Tjeerd,
  Dank voor dit mooie stukje. Wat een pracht dag zal dit voor jullie zijn geweest. We hadden er bij willen zijn.
  Beetje aangepast heb ik de tekst voor ons kerkblad opgestuurd.
  Mag Sam maar gauw slagen.
  Hartelijk groet,
  Jaap

 2. De Geest spreekt alle talen, wij moeten ze leren.En gelukkig hebben jullie die moeite gedaan allemaal. Wat een zegen, in 5 jaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s