AIA project in Soshanguve 2010?

Tijdens ons verlof in Nederland waren we in Winsum. De plaatselijke kerk De Poort heeft jongeren dieLogo_main_2  actief het evangelie uitdragen. Zo heeft er de laatste jaren een project gedraaid van Athletes in Action: sport en evangelisatie. Een mooie manier om jongeren het goede nieuws te vertellen en tot Christus te brengen.

Athletes in Action werkt in Nederland maar ook op veel plaatsen in het buitenland. Op dit moment is de focus op Afrika. Het komende WK voetbal is natuurlijk een uitgelezen kans. Samen met plaatselijke kerken gaat AIA die uitdaging aan. In de lijn van Jezus’ ministry (Lucas 4): Good news for the poor, freedom for prisoners, sight for the blind!

De Verre Naasten – ons GKv zendingsinstituut – staat ook achter deze manier van werken. Breng jonge mensen uit NL in contact met kerken en christenen overzee.

Fifawclogo We hebben een interessant gesprek gehad met Jasper Klapwijk (De Poort), Rik Horstman (AIA) en Bram Koerts (Road2Africa). Daaruit groeide het volgende voorstel:

We gaan in juni / juli 2010 in Soshanguve een voetbal – evangelisatie project doen.

Partners in dat project zullen zijn:

  1. the Free Reformed church in Soshanguve (jongeren werken actief mee, kerkleden zijn gastgezin voor gasten uit Winsum, gemeente neemt de nazorg op zich van nieuwe contacten)
  2. de Gereformeerde kerk vrijgemaakt in Winsum (jongeren werken actief mee en blijven na het project actief in hun eigen omgeving)
  3. Athletes in Action (verzorgt de training van de jongeren in NL en in ZA)

P1020109

In 2011 willen we graag jongeren uit Soshanguve laten meedraaien in een AIA zomerproject in Winsum.

Ik ga het vrijdag in ons Mission Team bespreken. Ik hoop op groen licht. Dan moeten we z.s.m. een ZA werkgroep benoemen. Die kan het contact met NL onderhouden. En beginnen met de voorbereidingen. Want het is zomaar 2010!

Advertenties

2 gedachtes over “AIA project in Soshanguve 2010?

  1. ben ik rustig de web-log aan het lezen, van bovenaf aan, zie ik ineens mijn prachtige zoon hier weer staan! Neem die fanta maar mee 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s