Een verzoek voor een boek

Deze week kreeg ik een interessante e-mail. Afzender: Esther Bootsma, Afrika redacteur-verslaggever bij het NOS-journaal. Vraag: "of u zou willen meewerken aan een boek dat ik ga schrijven over Nederlanders in Zuid-Afrika."

Nos_journaal_11_03_2008

Meer achtergrond:

"Voor dit boek wil ik ongeveer 15 Nederlanders interviewen die in Zuid-Afrika wonen of werken of op een andere manier iets bijzonders doen. Daarbij denk ik bijvoorbeeld aan een arts, een wijnmaker, een wildbeschermer, een zakenman, een oude emigrant, een filmregisseur, een topkok, een boer, een kunstenaar, een vroegere anti-apartheidsactivist, een directeur van een toeristenbureau, een Nederlandse inwoner van Soweto, etcetera.

Met elk van deze Nederlanders wil ik een interview / reportage maken, over henzelf, maar ook over hun ‘specialisme’, het terrein waarop ze werken en over Zuid-Afrika als land. Volgens mij is dat een toegankelijke manier om allerlei thema’s in Zuid-Afrika aan bod te laten komen.

Het geloof vind ik ook een belangrijk thema in dit boek, zowel in de geschiedenis van het land als het heden. En daarom zou ik u graag interviewen; vooral over de zending, de rol van het geloof, maar ook over uw persoonlijke ervaringen met Zuid-Afrika."

EickhofbagdadDe bedoeling is dat het boek in april 2010 verschijnt bij uitgeverij Conserve. Deze heeft blijkbaar banden met het NOS journaal.

Interessant verzoek.

Zal ik het doen? Of niet.

Keep watching.

Advertenties

4 gedachtes over “Een verzoek voor een boek

  1. Natuurlijk moet je dat boek doen. Geloof toen en nu in ZA. En geloof toen en nu in de kerk. Eerlijk en actueel! Wijsheid met de voorbereiding.
    Foto Minze: dat is onmiskenbaar Amsterdam (?)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s