Zondagschool

De zondagschool in de kerk van CC ligt op z’n gat.

We hadden plannen voor een actie deze week. Huisbezoek aan alle kinderen en hun ouders. Een nieuwe start. Maar er komt nu even niks van. Vrijdag vergaderde ik met de betrokken kerkleden. Maar die zien er geen gat meer in.

P1010973

Wat is er aan de hand? Het lijkt een combinatie te zijn van verschillende factoren.

  1. De kerk van CC is niet altijd beschikbaar. Soms is er een workshop van Khothatsong op zaterdag. Die duurt dan tot half twee. De zondagschool om twaalf uur gaat dan niet door.
  2. Er zijn te weinig medewerkers. Portia Mnisi is nu op kraamverlof. Bongani Ndhlovu heeft veel te veel andere taken. Jack Mnisi heeft de groep van 12-15, maar kan daarnaast niet ook nog de jongere kinderen doen.
  3. De kinderen komen voor een deel uit blok H en hebben – zeker in de winter – niet altijd zin om naar de kerk in blok CC te lopen. Eigenlijk zouden we in H en in CC les moeten geven.
  4. Omdat hun ouders niet bij de kerk horen, komen ook de meeste kinderen niet trouw naar de zondagschool. Dat maakt het werk lastig.

P1010974

Het grote probleem is natuurlijk 2. Voor 1 en 3 kun je een oplossing bedenken. Dan komt 4 ook wel goed. Maar als wij niet trouw zijn – en om de haverklap er niet zijn – hoe kun je dan van de kinderen verwachten dat ze trouw komen?

Er zijn dus wel mogelijkheden. Zeker in CC zijn veel kinderen op straat – een gat in de markt. Maar dan moeten we ons product wel in orde hebben. Het tijdstip kun je aanpassen, Khothatsong buiten de deur zetten, ouders motiveren. Maar als er geen werkers zijn? Jack, Bongani en Portia zijn echt tot het gaatje gegaan …

P1010970_2

Dat wordt dus ons eerste gebeds- en actiepunt. Matteus 9 vers 38.

Intussen houden we de kinderen en hun ouders in de gaten. Misschien een herstart in september? Een vakantie-bijbel-school en dan doorgaan?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s