Nieuwe leden

Mooi werk is dat. Twee keer hadden we een gesprek met een moeder die op het punt staat als lid van de gemeente te worden toegelaten.

  • Mevrouw Baloyi komt uit een evangelische gemeente. Haar man heb ik in 2004 nog catechisatie gegeven en belijdenis afgenomen. Nu ze officieel getrouwd zijn, wordt ook zij lid bij ons.

Deze mevrouw is een wedergeboren christen, met een evangelische bevlogenheid. Haar man kan nog heel wat van haar toewijding leren. We proberen haar wel nader onderwijs te geven op punten als Woord & Geest, verbond & doop – de typische verschilpunten tussen gereformeerd & charismatisch.

We zijn blij met dit gezin, waar man en vrouw en kinderen nu lid van onze kerk zijn.

P1010896

  • Mevrouw Malepe [foto] komt ook uit een christelijke achtergrond. Haar vader was moruti, preekte rond in verschillende kerken en leidde anderen op. Ook haar moeder en haar oudste dochter Thabang zijn al lid in CC.

Deze mevrouw is ook een aanwinst voor ons. Goed onderlegd in de bijbel. Gedreven voor het koninkrijk van God. We hopen dat ook haar man – die haar trouw naar de kerk brengt maar bij de ingang z’n auto draait en terug naar huis gaat! – over de drempel mag stappen.

Want christelijke families zijn schaars in CC.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s