George kan het

George is deze week geslaagd voor z’n rij-examen.

Nu kan ik hem zonder bezwaar in m’n auto laten rijden. Dat deed ik al wel – als er iemand met een rijbewijs naast zit, mag iemand met een learners proberen te rijden – maar nu heeft hij officieel bewezen dat hij het kan.

P1010991

Zo hebben we donderdag de oude mevrouw Chauke (76) naar haar dochter in blok JJ gebracht. George reed uiterst voorzichtig. Als een ambulance-chauffeur. Dat moest ook wel, want koko (oma) Chauke is heel broos en ziek.

Onderweg zijn we nog even bij dokter Zungu langs geweest. Die gaf wel wat pillen mee. Maar hoop op herstel is er niet meer.

Chauke is xc3xa9xc3xa9n van de oudste gemeenteleden. Oratile Mogobe is xc3xa9xc3xa9n van de jongste (*29-02-2008). Ook zij is ziek. In het ziekenhuis hebben ze kanker geconstateerd aan het linkeroog. Nu staat ze op de lijst voor een operatie. Wat erg, zo’n klein meisie!

P1010975

Moelijk ook voor haar moeder Tebogo (30). Haar tweede kind is toch al achter in haar ontwikkeling – na een jaar kan ze b.v. nog niet zelf zitten. En dan dit.

Ous (zuster) Tebogo neemt het goed en gelovig op. En George weet zowel haar als oma Chauke vanuit de bijbel te bemoedigen. Je merkt het aan alles: hij is geen learner meer. George heeft al op 7 november 2008 z’n proeve van bekwaamheid afgelegd. Waar blijft dat beroep?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s