Sam en de uitgang

Gisteravond ben ik met Sam op huisbezoek geweest in Nellmapius. Eindelijk weer eens. Sam was druk met een conferentie over huwelijk en samenwonen (Silkaatsnek, 21 maart) en de viering van Goede Vrijdag (samen met Mamelodi, 10 april). En ik heb alleen de woensdag voor dit werk.

Maar nu gingen we weer. Het leek wel een afscheid. "Ik heb jullie heel wat geleerd. Maar wat we nog niet gehad hebben, is de rol van de fathers in de kerk. Dus nu ik weg ga …" Volgt een interessant gesprek naar aanleiding van 1 Timoteus 3. Welke eisen stelt Christus aan ouderlingen van de kerk?

P1010915_2

Sam heeft z’n classis-examen aangevraagd. Begin juni hoopt hij beroepbaar te zijn. En dan?

Sam heeft duidelijkheid van Mamelodi. Ze denken er sterk over om George Mnisi of Thabo Matlaela te beroepen. Er wordt zelfs overwogen om beide proponenten te vragen tijdens Sams studieverlof drie weken in Nellmapius te komen werken.

De opstand van twee maanden geleden lijkt bezworen. De gemeente begint te begrijpen en te accepteren dat brother Sam niet voor altijd hun moruti zal blijven. Hij maakt dat ook wel heel duidelijk door de manier waarop hij nu bezig is afscheid te nemen.

P1010916

Is het rexc3xabel om nu over ouderlingen te beginnen?

Een mooi huisbezoek bij zuster Mary Mawela (37). Sam noemt dat we in onze gemeente wel een stuk of acht fathers hebben. Zij brengt het aantal potentixc3xable ouderlingen direct terug tot de helft – "het mag niet iemand zijn die net bekeerd is," 1 Timoteus 3 vers 6 – en halveert dat viertal ook weer op sterkte van andere eisen uit 1 Timoteus 3. Dus een zelfstandige gemeente met ouderlingen ligt nog ver weg …

P1010925

Hoe dan ook. Sam staat met de deurkruk in de hand. Hij is op weg naar de uitgang en dat zullen ze weten ook!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s