Toogdag in tenten

P1020041

Een toogdag was het, deze Goede Vrijdag 2009. Om kwart over acht waren we er. Om kwart over drie gingen we weer naar huis. En toen moest alles nog afgebroken en opgeruimd worden.

Een dag was het. Met een volle kerk, ik schat 300 mensen. Goed van eten en drinken, van ontbijt tot lunch. Een vol programma, met drama en zingen, heeeel veel zingen. Optredens van jongeren en ouderen uit CC, GG, WW, XX en zelfs uit Chantelle (Akasia). Enthousiast, oorverdovend, tot eer van God.

P1020039

Een toogdag in tenten was het. Tenten, meervoud. Toen wij aankwamen was er nog geen tent te zien. Om een uur of half negen kwamen ze die pas opzetten. De bus uit GG was al gearriveerd. En toen was het ook nog een klein tentje! Inderhaast wordt – op een ander adres en tegen een meerprijs – een tweede tent opgescharreld.

Om negen uur zou de dienst beginnen. Om een kwart over tien beginnen we, dat wil zeggen, met inzingen. Daarna koffie en thee. Om elf uur de dienst. Daarna nog bijna twee uur voor de rest van het programma. Tenslotte volgt de lunch.

P1020069_3

Ik ben onder de indruk van Gods werk in Soshanguve. Zoveel mensen. Al die kerken met hun activiteiten. Zoveel verbondenheid in de Heer. Ik ben blij met deze dag. En ik denk dat Christus ook blij is met al die kinderen, jongeren en volwassenen die zijn liefde vieren. Wat een goede vrijdag!

Ik heb respect voor de moeders van CC. Koken voor 300 mensen is niet niks. Die hebben de hele nacht in de kerk en buiten doorgewerkt. Ik denk niet dat ze iets van de preek gehoord hebben. Maar ze hebben wel meegewerkt aan het succes van deze dag.

P1020080

En zondag is het pasen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s