Hart en mond

Het gebeurde in Amerika. De president-curator van een grote universiteit ging op een middag met zxe2x80x99n vrouw even shoppen in de stad. xe2x80x99t Was vlak voor de kerst. Dus daar stond iemand van het Leger des heils met een collectebus. Ook de president gaf natuurlijk zxe2x80x99n bijdrage.

Bij de collectebus stond een heilssoldate die de vraag stelde: Meneer, bent u gered? Een beetje verstoord, zei de president-curator: dat dacht ik wel. Maar de heilssoldate was niet tevreden. Ze zei: Ik bedoel of u uw leven aan de Heer hebt gegeven. Bent u wedergeboren?

Hoor eens, mevrouw, zei de president. Ik ben de baas van de grootste universiteit hier in de stad. Wij hebben een theologische faculteit om u tegen te zeggen.

Dat geeft niet, meneer, zei de heilssoldate. Ook u kunt gered worden!

P1010869

Aan dat verhaal moest ik denken, toen Ruard Stolper [rechts] gistermorgen in Soshanguve CC preekte over Johannes 3. Jezus die Nikodemus – de leraar van Israxc3xabl – vertelt dat hij opnieuw geboren moet worden om het koninkrijk van God te kunnen zien.

Het was een indringende, persoonlijke preek. Ruard maakte goed gebruik van het bord om zekere punten in z’n tekst te verduidelijken.

Toch merkte ik dat mensen begonnen af te haken. Dat kwam denk ik door gebrek aan voorbereiding. Bongani [rechts] moest tolken. Dat hoorde hij vlak voor de dienst. Hij had geen enkel idee welke richting de preek zou inslaan. Dat maakte hem in z’n vertalen onzeker. Daardoor ging de vaart eruit. Jammer bij zo’n mooie preek!

P1010901

De middagdienst ging wat dat betreft beter. Er waren 9 volwassenen en 2 kinderen. Deze keer was er weinig jeugd, maar er waren wel 3 volwassenen voor het eerst aanwezig. Er zit dus groei in.

M’n preek ging over de gemeenschappelijke belijdenis van ons geloof in de kerkdienst. Ook daar kwam Nikodemus voorbij. Ik gebruikte het verhaal van Nick & Joe om aan te geven hoe wezenlijk het is om voor je geloof uit te komen. Zie ook Romeinen 10 vers 9 en 10, Mattexc3xbcs 10 vers 32 en 33.

Het was een fijne zondag.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s