The Wasted Life

P1010979

Het was een geslaagde jeugddienst zaterdag. Ik telde 18 jongeren, onder wie 5 van buiten onze gemeente. Jongeren uit de buurt van de kerk in CC. Vrienden en vriendinnen van onze jeugdleden. De kerk zat half vol.

Er was gezorgd voor verversingen – frisdrank en chips vooraf, boterhammen na de dienst – en voor muziek – een gospel DVD op een geïmproviseerd scherm. De sfeer was goed.

P1010980

Na de opening en verwelkoming kwam ds. Jerry Mhlanga aan het woord. Zijn preek was echt op het vlak van de jongeren. Goede praktische voorbeelden. Verwijzing naar rolmodellen als Zola (beroemd geworden door z’n muziek in de film Tsotsi) en Thandi (uit de SABC3-soap Isidingo). Hij kwam heel dichtbij.

Z’n preek was heel basic: Waar leef je voor? Je leven is van God (Colossenzen 1 vers 16). Je leven is voor God (idem). Je kunt c.q. wilt niet leven voor God (Romeinen 1 vers 20). Je kunt alleen maar leven dankzij Jezus (Johannes 5 vers 40). Hij geeft je leven weer zin (1 Korintixc3xabrs 10 vers 31).

P1010970

De indringende boodschap kwam aan. Het rommelde buiten geweldig – zwaar onweer. Het was binnen doodstil – ernstige zaken.

Ik ben blij dat er gasten waren. Ik ben misschien nog wel meer blij met de missionaire instelling van de jeugd in CC. Dit vraagt om een vervolg – de gasten opzoeken. Dit krijgt ook een vervolg – ze praten nu al over evangelisatie en outreach in juni, tijdens de wintervakantie!

Tebogo Masinga met Oratile
Tebogo Masinga met Oratile
Advertenties

Een gedachte over “The Wasted Life

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s