Preaching Library

Onze tweewekelijkse teamvergadering hielden we deze vrijdagmorgen op een speciale plaats. We waren te gast bij collega Jopie van der Linden. Ja, dezelfde met wie ik vorige week in Kaapstad was.

P1010964

Jopie is een aantal jaren predikant geweest in de Vrye Gereformeerde kerk in Johannesburg. Door ziekte moest hij voortijdig stoppen met z’n werk daar. Nu heeft God het zo geleid dat hij op een andere manier bezig mag zijn met het evangelie.

bibleDe Preaching Library geeft op dit moment elke week zo’n 80 voorgangers in Afrika materiaal om hun preken voor te bereiden. Het concept is simpel. Je geeft een tekst op waarover je wilt preken. Binnen twee dagen – is mijn ervaring – krijg je een aantal als PDF ingescande commentaren.

P1010961

Makkelijk voor mij, zelfs al heb ik een flinke bibliotheek. Van onschatbare waarde voor een voorganger zonder boekenrij. Op deze manier wordt de prediking van het evangelie in Afrika geweldig bevorderd.

Voor de meeste van onze teamleden was het bijzonder om te zien hoe dit allemaal werkt. Een enkeling maakt al gebruik van de Preaching Library. Anderen zijn wel ingeschreven, maar hebben nog geen ervaring met deze ministry. Nu konden we het uit de eerste hand horen en zien.

P1010962

Jopie vertelde enthousiast over z’n werk. Het aantal contacten groeit. Er zijn ook plannen om de PL uit te breiden tot een studiecentrum. Ambitieuze plannen, in samenwerking met onder andere MTC, het Mukhanyo Theological College in KwaMhlanga. Daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan. Momenteel wordt er gewerkt aan een business plan.

Ook giften vanuit Nederland zijn hartelijk welkom. Ik geeft de bijzonderheden hier graag door:

A. de Mooij

ABSA bank

Account number: 620270954

Branch code: 512710

Voor meer informatie kun je terecht bij de Preaching Library of rechtstreeks bij ds. Jopie van der Linden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s