First second service

Het was een historisch moment, zoals George Mnisi op zijn bekende tong-in-die-kies manier zei. Niet alleen dat we nu in CC een eigen kerk hebben. Maar we hebben nu voor het eerst een middagdienst.

Ik vond het wel lastig in te schatten. Hoeveel kopietjes neem je mee? Met de 15 die ik maakte, was ik nog aan de optimistische kant. Onze eerste tweede dienst begon met 9 mensen – en xc3xa9xc3xa9n slapend kind, dat van George en Portia.

De jeugdgroep was met zes mensen, inclusief moruti en mmamoruti Mnisi. Daar kwam een mevrouw uit CC met haar dochter (9 jaar) bij. – Maar die waren er dan toch maar!

logoWe zijn begonnen met de bespreking van onze eredienst. Er is mooi materiaal vanuit de OPC dat we daarvoor gebruiken. Deze keer ging het over wat worship eigenlijk is, vanuit de Openbaring, hoofdstuk 4.

covenant-opc-window-206x300Mooi dat je dan met zo’n klein groepje in de ruimte gezet wordt. We zijn deel van Gods gemeente in de hemel en op de aarde. Engelen prijzen z’n naam. De hele schepping prijst hem die op de troon zit:

You are worthy, our Lord and God, to receive glory and honour and power, for you created all things, and by your will they were created and have their being.

En wij met z’n tienen in CC doen daar graag aan mee!

Advertenties

5 gedachtes over “First second service

 1. Lieve mensen, wat geweldig deze Tjeerd Jasper UNIEK zo’n mannetje is er nooit geweest en zal er ook niet meer komen: een wonder van nieuw leven!! Allemaal van harte gefeliciteerd. Net een dag na je verjaardag, oma Mieke. Alsnog mijn felicitaties ook daarmee.
  Wel jammer voor Rik en Annet als er startproblemen zijn, want vader en moeder worden is toch al geen kleinigheid. Heel veel sterkte en beterschap!
  Trude

 2. We feliciteren opa en oma de Boer van harte met dit kleine langgewenste wonder, Jasper. Geniet er maar van als jullie in Holland komen, groeten uit Meppel
  Harry en Joke Veenstra

 3. Tjeerd en Mieke

  Van harte gefeliciteerd met jullie kleinzoon. Wat ontzettend fijn voor Annet en Rik en voor de hele familie. Ik zie Tjeerd zitten stralen tussen Breytenbach en Bijzet, en Mieke zal mee-stralen denken we?

  hartelijke groeten uit Mxf6ppelt
  Luuk en Nienke Sollie

 4. Beste Tjeerd en Mieke,

  Van harte gefeliciteerd met jullie kleinzoon! Een onverwacht wonder, nietwaar?

  Hoe bevalt het in Zuid-Afrika? Weer terug in het land waar een predikant ‘moruti’ wordt genoemd. Leuk om die term weer tegen te komen.

  Tjeerd, hoe gaat het nu met je gezondheid? De Here zegene je.

  Goede feestdagen gewenst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s