Second Service

Bezem Nieuwe bezems vegen schoon. Vorige week ben ik officieel in CC begonnen. Komende zondag houden we er voor het eerst een middagdienst.

Het grappige is alleen dat het niet mijn idee was. De gemeente van Centrum heeft zelf deze wens op tafel gelegd. In onze teambespreking besloten we aan dat verzoek te voldoen. En waarom dan niet direct?

Ik weet zelf niet of het een goed idee is. In Soshanguve GG en WW doen ze het al jaren. ’s Middags bespreken ze de catechismus en – in WW – de andere formulieren van eenheid. Maar ik heb er nog nooit meer dan 25 mensen gezien. Een serieuze groep. Een zinvolle bijbelstudie. Maar is dit het nou echt?

Voor veel mensen is de zondag de enige echte vrije dag. Dus ook de dag voor wassen en schoonmaken en familiebezoek. Dan is één dienst net mooi genoeg …

Ik ben wel voor meer gemeentelijke activiteiten. Maar is een avond in de week dan niet meer geschikt? Ik ben er nog niet uit.

Maar CC dus wel!

De jongeren hebben op zondagmiddag hun bijbelstudie om twee uur. Die verschuiven ze nu een uur naar achteren. En dan blijven ze van vier tot vijf voor de tweede dienst.

We zijn het er wel over eens dat de second service geen kopie van de ochtenddienst mag worden. We proberen interessante onderwerpen aan te bieden. [Voorlopig over de eredienst en over het beleid van de kerk inzake begrafenissen c.a.]. We maken het interactief: geen monoloog maar dialoog. Het mag meer informeel zijn dan ’s morgens. Op die manier willen we de bijwoning op peil krijgen en houden.

Daarbij doet zich wel een probleem voor. De kerk van CC laat voor de dienst om acht uur een taxi rijden. Oudere dames en kinderen van de zondagschool wonen te ver van de kerk om te lopen. Als we iedereen ook om vier uur verwachten, gaat dat twee keer zoveel kosten! De financixc3xable commissie heeft het al berekend: 2 x 150 Rand x 50 zondagen = 15.000 Rand, ruim de helft van de begroting 2009 … Ik ben benieuwd hoe we dat gaan oplossen. Creatieve ideeën zijn welkom [gebruik het reactie-formulier].

P1010884

Zondagmiddag 1 februari om 16.00 uur gaan we beginnen.

Topic: What is Worship? vanuit Openbaring 4 vers 1-4 en 9-11.

Wilt u voorbede voor ons doen?

Advertenties

Een gedachte over “Second Service

  1. Beste Tjeerd en Mieke,

    Van harte gelukgewenst met de geboorte van jullie kleinzoon Jasper, wat een geweldig geschenk!!!!! Maar ook heel kwetsbaar, we hopen dat het met moeder en zoon voorspoedig mag gaan. Wat zal Mieke genieten, nu ze zo van nabij dit kan meebeleven. We hopen dat je do. a.s. een voorspoedige reis mag hebben. Gaat het goed met je? Nog lichamelijke beperkingen merkbaar? Ik lees tegenwoordig regelmatig je weblog, zit 6 weken aan een rolstoel en krukken vast. Ben 8/10 geopereerd aan mijn voet en mag het 6wk. niet belasten. Daarna word er een plan opgesteld van hoe nu verder. Best lastig!!!. Verder gaat hier alles zijn gangetje, de mannen zijn druk, druk en nog eens druk. Tjeerd het beste en geniet ervan als je weer in onze koude landje bent gearriveerd. Maar geniet vooral van het Godswonder Jasper. De groeten van hier. Lieneke Urbach

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s