Bongani

Bongani? Wie is dat nou weer?

In m’n bericht over de overdracht noemde ik z’n naam. Iedereen kent Phineas en Sam, George en Thabo en John. Maar Bongani is een nieuwe ster aan het firmament.

Zaterdag kon je dat ook goed merken. We hadden een funksie aan het begin van 2009 met alle rolspelers in de zending. Zendingscommissie. Zendelingen. Studenten. Kerkenraad Mamelodi en Soshanguve GG. Allemaal met aanhang. – Maar wie is die jongen daar? Dat kan toch niet een zoon zijn van …?

Dat is Bongani Ndlovu, 19 jaar, lid van CC. Hij is zojuist begonnen met z’n studie aan Mukhanyo.

P1010874

Over die studie van Bongani – hier links op de foto – was nog wel wat te doen. Pieter Boon – verantwoordelijk voor de opleiding – had hem naar Mukhanyo verwezen. Later kwam daar commentaar op. Is dit wel de juiste weg? Moet een nieuwe student niet eerst hebreeuws en grieks doen en dan de theologische studie?

Er liggen synodebesluiten over de opleiding. Maar zelfs de deputaten theologische opleiding hebben niet helder hoe het precies zit. Uiteindelijk gaf Jerry Mhlanga – ook deputaat – gisteren groen licht:

I have checked the documents of the curators, it is clear that the decision has been made by the Synod, however the implementation has not been approved yet. It still has to await the next synod. Therefore it seems to me that Bongani may continue at Mukhanyo.

Bongani is al geruime tijd actief als kerklid in CC. Ik kom hem tegen in het jeugdwerk, in de financiële commissie, bij biduren en begrafenissen. Bescheiden. Enthousiast voor de Heer. Mooi om zo’n jongen in actie te zien.

Van verschillende kanten werd de mogelijkheid geopperd dat deze broeder naar Mukhanyo zou gaan. Binnen het team. Vanuit z’n familie [Sam’s vrouw Ouma is ook een Ndlovu]. Door de gemeente. Zijn gaven bleven niet onopgemerkt. God is aan het werk in Soshanguve!

Advertenties

Een gedachte over “Bongani

  1. Dag jarige Mieke!

    Ook namens Hans van harte geluk gewenst met je verjaardag.
    We hopen dat je een goed, door God gezegend nieuw levensjaar tegemoet gaat. En dat je nu snel oma mag worden! Wachten duurt lang hè?
    Sterkte zonder Tjeerd,
    Nelie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s