Weg projectgeld …

Vanmiddag moest ik iemand in Mamelodi spreken. Lerato Motubatse wil dit jaar journalistiek studeren en heeft bij Thusano een beurs aangevraagd.

Ik trof de kerk van Mamelodi in opschudding aan. Er was een roofoverval gepleegd. De criminelen zijn er met bijna 40.000 Rand aan projectgeld vandoor gegaan.

Als ik het goed begrijp, was het geld dat vanuit Nederland gegeven is voor de crxc3xa8che Tshepong. De bank deed moeilijk over overmaken. Dus besloten ze de ZAR 39.000 (ongeveer 3.000 euro) contant op te nemen. Dat hadden ze beter niet kunnen doen …

nieuws_afbeelding_2375

Vanaf de bank werden ze gevolgd. Een aantal rovers barstte huize Motubatse binnen en dreigde met een vuurwapen. Mobiele telefoons werden ook ingepikt zodat niemand alarm kon slaan. Binnen een paar minuten waren ze weg, met het geld.

God zij dank zijn er geen doden of gewonden gevallen. Dat kan ook anders, vertelde de politie. Kort na deze overval zijn anderen bij dezelfde bank doodgeschoten en van R 75.000 beroofd. Dan is het bij ons gelukkig goed afgelopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s