Overdracht?

Tot vier keer toe kwam deze week het woord overdracht voorbij. Wanneer ga ik het werk in Nellmapius loslaten en me richten op Soshanguve CC?

P1010751

Maandagmiddag hadden we in CC teamvergadering. Pieter Boon, nu nog verantwoordelijk voor CC en XX. George Mnisi, wachtend op een beroep en al jaren de spil van het werk in Central. John Mahlangu, student op Mukhanyo en ook volgend jaar actief in CC. Ikzelf, tijdelijk afgestaan aan Mamelodi voor het werk in Nellmapius en verantwoordelijk voor CC vanaf …

Ja, vanaf wanneer? Ideaal zou zijn per januari 2009 het werk over te nemen. Na de grote vakantie gaat alles weer van start. Pieter is vanaf 7 januari een maand op verlof. George schuift door naar … – Maar hoe moet het dan met Nellmapius en met Sam?

P1010762

Woensdagmorgen vergaderde het Nellmapius team. Tebogo Mogale, predikant van de zendende kerk in Mamelodi. Phineas Kgatle, nu nog als student bij Nellmapius betrokken, in 2009 waarschijnlijk actief in Soshanguve WW. Sam Matlhokoane, nog steeds niet helemaal klaar met MTC-plus. Pas in februari 2009 zal hij z’n examen voor de classis kunnen doen. En ikzelf, betrokken bij Nellmapius tot …

Ja, tot wanneer? Mamelodi schrikt een beetje van deze move. Is Sam er wel aan toe om helemaal alleen te werken? Moet er niet iemand naast hem of minstens achter hem staan? Trouwens, moeten ze niet nadenken over andere kandidaten? Sam is een goede evangelist die prima nieuwe contacten kan leggen. Maar Nellmapius heeft nu dringend behoefte aan een pastor c.q. opbouwwerker.

Mamelodi’s kerkenraad is er nog niet uit. Donderdag kwamen ze speciaal met ons overleggen. Hoe ziet 2009 er uit: voor Nellmapius, voor Sam, voor Phineas en voor De Boer? Ze vragen of ik in elk geval beschikbaar blijf voor pastorale zorg, gemeente-opbouw en als mentor voor Sam. Kan er naast CC nog ruimte blijven voor Mams en Nell?

Dscn6637

Tussen beide teambesprekingen in hadden we dinsdag de SK op bezoek. De sendingkommissie kijkt naar het totale plaatje. Drie nieuwe zendingsposten. Drie beroepbare kandidaten. Hoe krijgen we de goede poppetjes op de juiste plek? Dat vraagt om goed overleg en wijs beleid.

De SK stelt nuchtere vragen. Wie zegt dat Sam per se in Nellmapius moet blijven? Waarom kan een gemeente-predikant als Magagula [foto] niet ook in deze caroussel betrokken worden? Als Sam 24/7 in Nellmapius beschikbaar is, waarom kun jij dan niet in januari al schuiven naar Soshanguve CC?

OverdrachtHet is bijna zomervakantie. Maar rustig wordt het voorlopig nog niet …

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s