Filippenzen 4 vers 4

Het is het standaardgrapje van George. “We vinden dat je op bepaalde punten nog niet ver genoeg bent. Misschien dat je volgend jaar …” Om daarna een opgeluchte glimlach te laten doorbreken op het gezicht van de kandidaat als hij zegt: Aowa, ke a tsameka … Nee hoor, ik maak een grapje.

P1010754

Vandaag bezoeken we twee jonge mensen in Soshanguve. Een jongen (19) en een meisje (17) met dezelfde voornaam: Thabang. Beiden zitten ze op de middelbare school. Hij is al lang dooplid van de Free Reformed Church. Zij is met haar oma meegekomen, die eerder dit jaar belijdenis deed. Op 14 december doen ze samen belijdenis in de kerk van CC en wordt zij gedoopt.

Haar inzicht lijkt groter dan dat van hem. Maar beiden worden ze dankbaar toegelaten tot de sacramenten. Mooi voor henzelf en hun familie. Maar ook voor de kerk van CC.

P1010758

Als we het over hen hebben in het team, spreken we vaak over “Bafilipi 4 verse 4”.  In de Sepedi bijbel luidt die tekst: Thabang Moreneng ka mehla! Ke boela ke re: Thabang! – Dan weet je meteen wat die naam betekent  …

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s