Surprise surprise

Nou ja, we zijn weer terug.

Vrijdagmorgen met de trein van kwart over zeven uit Zwolle. Die nacht om n uur thuis in ééMôregloed. Daar zit een uur tijdsverschil in. Maar ook een uur vertraging op Schiphol: door de sterke wind was er maar één startbaan in gebruik. Verder was het een goede vlucht. Veel ruimte omdat de 747 niet vol was.

Nachtelijke verrassing: geen elektriciteit. Gelukkig zijn er zaklantaarns en kaarsen. De volgende dag op zoek naar de oorzaak. Ja hoor, de zending heeft de rekening niet betaald. Ze zullen wel denken: die parttimer … Dus zijn we gewoon door de Tshwane municipality afgesneden.

Dat is dus een candlelight weekend, zonder magnetron, zonder warm water (koffie, douche, afwas), zonder computer, zonder muziek, zonder scheerapparaat.

candlelight1

Op zondagmorgen krijg ik in Nellmapius nog een verrassing. Een aangename deze keer: Erik van Alten is er om te komen preken. Ik heb ook een preek voorbereid maar ik laat graag m’n beurt voorbij gaan. Erik preekt helder en indringend over Haggai 1. De week ervoor heeft Phineas Kgatle over dezelfde tekst gepreekt. Erik’s preek vinden de mensen toch beter – hoor ik na afloop – omdat hij meer info geeft dan Phineas.

Na de dienst treden de kinderen van de zondagschool op. Ze zingen en dansen. En van klein tot groot zeggen ze een bijbeltekst op. Sommigen heel vrijmoedig, anderen skaam-skaam. Allemaal krijgen ze applaus. En een cadeau. En lekker veel snoep. Het lijkt wel Sinterklaas.

Advertenties

Een gedachte over “Surprise surprise

  1. He papa, fijn hxc3xa8 om weer THUIS te zijn. Dat moet een heerlijk gevoel geven. Is wel even wennen zonder mama hoor, en u… Een dikke knuffel van alle gezinsleden hier, Jasper, Rik en Ik ook voor mama.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s