Zegen in de regen

De regen tikt op het golfplaten dak van Sam z’n huisje. Z’n vrouw en kinderen zijn naar de slaapkamer vertrokken. Zelf zit hij buiten in de auto die hij pas gekocht heeft. Uit het huis van de buren zijn extra stoelen aangesleept. De new members’ class is begonnen!

Ondanks de regen zijn vier van de zes kandidaten aanwezig. We lezen de bijbel in vijf talen: ikzelf in Sepedi, mevrouw Shinoda in Sesotho, meneer Mkhabela in isiZulu, Paulina Timbani in Tsonga en mevrouw Masango in Engels. Toch komt goed over wat ik wil zeggen. Aan de hand van Marcus 1 en 2 focussen we op Jezus de zoon van God.

Ik gebruik de lessen van Arjan de Visser, geschreven in Setswana. Daarbij doe ik materiaal in het Engels uit de cursussen van Christianity Explored. Degenen die nu afwezig zijn, ga ik later deze week bezoeken in de hoop dat ze alsnog meekomen.

CE%20logo

Gisteravond zat ik ook al onder dat dak waarop de regen tikt. Tot m’n verrassing had Sam de broeders van de gemeente uitgenodigd. We hadden ons voorgenomen de botate – de vaders – meer te betrekken bij allerlei zaken uit de gemeente. Dat idee is aangeslagen. Twee broeders zijn aanwezig. Een derde heeft afgebeld omdat z’n vrouw ziek is.

De vaders willen wel verantwoordelijkheid dragen. Het is niet goed dat de kerk alleen van de moruti is. Maar dan moet je wel weten hoe alles in elkaar zit. Meteen komen er allerlei vragen: over de jeugd, over de financiën, over het kerkperceel, over begrafenissen … Sam weerstaat de verleiding om er direct op te reageren. “Juist, daar gaan we het de komende tijd over hebben.”

We sluiten de avond af met Marcus 10:

Wie van jullie de belangrijkste wil zijn, zal de anderen moeten dienen, en wie van jullie de eerste wil zijn, zal ieders dienaar moeten zijn, want ook de Mensenzoon is niet gekomen om gediend te worden, maar om te dienen en zijn leven te geven als losgeld voor velen.

Advertenties

2 gedachtes over “Zegen in de regen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s