Down memory lane

Dia_0694Vandaag had ik tijd over. George is net terug uit Nederland. John heeft het druk met tentamens bij MTC. Sam voelt zich niet lekker. Dus geen huisbezoeken samen met. Een leuke kans om oude bekenden in Mamelodi op te zoeken.

Oude bekenden, zeg dat wel. Zowel Dinah Mawela als Esther Phalane zijn 87. Mma Phalane (links op de foto boven) is kras en wel bespraakt. Van mma Mawela is vrijwel niets meer over. Broodmager van ziekte en armoede. Geen stem meer over. Maar ook haar ogen glanzen als ze mij herkent. Beide dames vliegen hun oude moruti om de nek.

Autosave-File vom d-lab2/3 der AgfaPhoto GmbH

Ik zie ze zo weer zitten in de Ntshabohloko school in Mamelodi-West. Zo trof ik de gemeente in 1983 aan: oude vrouwen en een paar kinderen. Dinah Mawela (rechts) en good old Alina Masombuka. We halen herinneringen op aan dominee Agema op z’n fiets, aan moruti De Vries en evangelist Bethuel Mogashoa. En hoe is het met … en leeft die nog … en zijn uw kinderen al getrouwd!

Beide dames zijn nog lid van the Free Reformed church. Ze kunnen niet meer naar de kerk. Moruti Mogale komt hen wel bezoeken. En met de kerst worden ze opgehaald voor de viering.

Samen verwonderen we ons en danken God voor de groei van de FRc. Zoveel gemeenten. Al die eigen voorgangers. Het werk van de Geest gaat door.

Autosave-File vom d-lab2/3 der AgfaPhoto GmbH

Leuke middag! Ik houd nog steeds van Mamelodi.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s