Brainstorm

Onze teamvergadering van deze morgen had een bijzonder karakter. Volgende week krijgen we bezoek van visitatoren uit Nederland en Zuid-Afrika. Vandaag hebben Phineas, Sam, Tebogo en ik die visitatie voor ons deel voorbereid.

Eerst hebben we de 10 aanbevelingen van de vorige visitatie (2005) doorgenomen. Bij de meeste was de conclusie: solved. Heel wat dingen lossen zich vanzelf op. Leg ze in een la, zei iemand wat cynisch, en na drie jaar bestaan de problemen niet meer.

Toch hebben we ons daarna aan een brainstorm gewaagd.

Brainstorm

Drie aandachtspunten waren ons voorgelegd:

1) Five most critical issues that need attention;
2) What plans have been made to address the above and do you have some deadlines / timeframes for this; and
3) Do you have all the resources you need to implement the plans – if not, what is needed additionally?

Wij kwamen op vier belangrijke punten.

1. Een kerkperceel met daarop een eigen gebouw. Belangrijk voor de herkenbaarheid. Bovendien ligt de school waar we nu vergaderen, soms behoorlijk dwars. En … we groeien gewoon uit ons jasje!

2. Betere organisatie van het jeugdwerk. De catechese is dit jaar volledig mislukt. Dat komt door gebrek aan commitment bij de jeugd. Maar onze eigen aanpak is ook zwak: geen goede ledenlijst, geen duidelijk beleid over doelstellingen en programma’s, geen involvement van de ouders.

Img_0897

3. Inschakeling van de mannen. We hebben een aantal broeders met gaven. Die kunnen best meer actief worden ingezet. In 2009 starten we samen met Mamelodi een cursus. Maar we gaan ze ook heel concreet betrekken bij huisbezoeken, beleidszaken en dergelijke.

4. Eigenaarschap van de gemeente. De leden van de kerk zijn te weinig betrokken. Waarom nemen zij niet de leiding bij bijbelstudie, kerkkoor en jeugdwerk? We gaan meer actief op zoek naar hun gaven. We gaan in 2009 ook geregeld een general meeting houden na de dienst.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s