Een woord voor de wereld

Vanmorgen heb ik in m’n thuiskerk Pretoria Maranata gepreekt.

Vanmorgen? Ja, normaal heb ik om kwart over tien al een kerkdienst achter de rug – in Nellmapius of Soshanguve – maar nu begon ik pas rond die tijd. Een speciale kerkdienst aan het begin van de zendingsweek. Een week van bezinning op en informatie over de zending. In allerlei activiteiten voor jong en oud komt dat thema terug.

Vanuit Lucas 24 vers 44-49 heb ik gepreekt over het thema: Ons het ’n woord vir die wêreld. Lekker ouderwets met drie punten: 1. die wêreld wag vir die woord, 2. God wag vir ons, 3. waarvoor wag ons nog?

Missionary_church Na afloop van de dienst was er in de basement van de kerk een aantal stands. Korte toelichting. Ruimte voor gesprek. Posters en buttons. Onderwerpen: Dink oor Christelike gesinne in Soshanguve. Besin oor kerkplanting in Akasia. Hoe kan ons Mamelodi se mans betrek? Watter diakonale steun het Nellmapius nodig? Verder informatie over de structuren van het werk: zendingsteam, zendingscommissie, zendende kerkenraad, zendingsdeputaten in ZA en in NL. Het was gezellig en zinvol. Voor de kinderen was er een apart programma.

Een goede uitsmijter. Boven de uitgang van de uitstalling las ik een treffend opschrift: U betreedt nu het zendingsterrein.

Advertenties

2 gedachtes over “Een woord voor de wereld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s