Broeders

De wekelijkse bijbelstudie was weer bijzonder.

De locatie was bijzonder. We zijn te gast bij een man wiens achternaam Ruzie betekent. Nomen est omen: de man leeft in onmin met z’n vrouw. Zij is lid van de gemeente in Nellmapius. Maar ze woont al twee jaar bij haar familie in Mamelodi. Nu is meneer Ruzie wonder boven wonder begonnen de kerkdiensten bij te wonen. En de gemeente schiet daar onmiddellijk op in door hem met de donderdagse bijbelstudie te vereren. Moedig.

De bijwoning was bijzonder. Er zijn vier mannen en vier vrouwen aanwezig. Gewoonlijk zijn de zusters ver in de meerderheid. Maar op de een of andere manier hebben mannen iets met elkaar. Voor hen is de drempel vandaag lager. Voor de zusters – die mevrouw Ruzie goed kennen – juist hoger?

De bespreking was bijzonder. We gaan verder met de vraag naar Jezus. Wie is hij voor jou? Durf je te zeggen dat hij jouw persoonlijke verlosser is? Hoe weet je dat? Die vraag leidde vorige week tot diepe zuchten en verlegenheid. Vandaag proberen we het weer.

P1010514

Ik lees met ze over de bekering van Paulus (Handelingen 9:1-6, heftig) en die van Timoteus (2 Ti 1:1-5, geleidelijk). Hoe is dat met jou gegaan? En mooi, nu komen de verhalen los.

De zusters die zondag belijdenis gedaan hebben (foto), geven een mooi getuigenis. Een jonge vrouw vertelt hoe zij door haar ongewenste zwangerschap, de vergeving van de zonden dankzij Jezus heel persoonlijk heeft leren kennen. Een ouder echtpaar is binnen de kerk opgegroeid – hij was apostolisch, zij methodist – maar is pas in de gereformeerde kerk tot persoonlijk geloof gekomen.

De gastheer en een andere man stellen zich kwetsbaar op: zij weten nog niet goed wie Jezus is. “Ik ben wel op weg,” zegt de een, “maar ik ben nog niet bij de verlosser uitgekomen.” De ander vraagt om gebed. En dat krijgt hij.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s