Historisch

De voorzitter ging er haast achteloos aan voorbij. Toch was het een historisch moment. De kerkenraad van Pretoria Maranata besloot gisteravond drie nieuwe zendingsposten te openen. Het werk groeit. Er komen meer werkers. Gods werk gaat door.

Uitgangspunt voor dit besluit was een degelijk rapport van collega Dirk Maurits Boersma (foto), onder de titel: Same Plant, New Flowers. Op goede gronden stelt hij voor het werk in Tshwane uit te breiden in drie richtingen: Nuwe Eersterust – ook wel F4 genoemd, het gebied waar John Mahlangu woont -, Soshanguve zuid/west – ook wel genoemd de uitbreidingen bij wijk WW en XX – en Akasia / The Orchards – een qua bevolking meer gemengde woonwijk in het noordwesten van de stad.

P1010453

Met name dat laatste is een nieuwe stap. Een stukje van het nieuwe Zuid-Afrika. De mensen zijn er gemiddeld rijker dan in de townships. De deuren staan er – dus? – ook minder open. Hoe ga je daar het evangelie verkondigen en een gemeente stichten? Welke taal kies je? Ik zou denken Engels voor de zondagse kerkdienst en andere talen voor de ministries door de week. Het model dat we kennen van de ICF in Rotterdam, zeg maar.

Ja, die taal. Jammer vond ik dat de vergadering gisteren voor 90% in het Afrikaans werd gehouden. Makkelijk voor veel ouderlingen en diakenen. Pech voor collega-zendeling Jerry Mhlanga. Die werd er nu gewoon buiten gehouden. Het nieuwe Zuid-Afrika is nog niet overal doorgedrongen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s