Sam Matlhokoane

Wat een bijzonder team in Nellmapius. Naast de softspoken Phineas Kgatle, de outspoken Sam Matlhokoane. Sam is 35, getrouwd en vader van 2 kinderen. Hij woont in Nellmapius zelf, waar iedereen hem kent als moruti of als coach van het voetbalteam. Deze man is echt aanwezig!

Sam is al lang actief binnen de Free Reformed Church. Z’n grote voorbeeld is zijn in december overleden moeder. Hj vertelt er met ontroering over. Ook hoe hij in de tijd van moruti De Visser steeds meer naar de kerk werd toegetrokken. Hij gaf z’n werk in de security op, werd jeugdleider en ging tenslotte voor dominee studeren. Aanvankelijk werkte hij met moruti Boersma in Soshanguve-zuid. Ook Sam’s vrouw Ouma Ndhlovu komt uit Soshanguve – ik ken haar nog uit Centrum in 2004. Sinds vier jaar is hij voor Mamelodi aan het werk in Nellmapius.

P1010287

Sam is uitgesproken en openhartig. Over z’n grote liefde voor Christus en het evangelie. Over z’n aanvankelijk kritische houding tegenover de gereformeerde leer … en z’n groeiende waardering voor de kerk waarin de bijbel centraal staat. Over z’n vroegere argeloosheid ten opzichte van de charismatische kerken en voorgangers … en z’n ietwat moeizame relatie met hen nu hij dichter bij de bijbel blijft. Over de ups and downs van het gemeenteleven. Over z’n moeite om de balans te vinden tussen gezin, studie en kerkenwerk. Over z’n samenwerking met de kerkenraad en de zending. Over … in anderhalf uur gaat er heel wat over de tafel.

Wat een voorrecht dat ik met zulke mannen mag samenwerken. Volgende week gaan we met z’n drieën alles op een rijtje zetten. Dan hoop ik ook te horen wat beide broeders van mij verwachten. Maar nu al rijd ik in de late middagzon – 27 graden vandaag – dankbaar naar huis.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s