Phineas Kgatle

Wie noemt z’n kind nu Pinechas?

Dat was toch in de bijbel een boef van de bovenste plank? Zoon van Eli de priester in Silo. Samen met broer Chofni een afperser en terrorist. Die dan ook roemloos omkwam.

P1010285Phineas Kgatle, de student die ik gisteren in Mamelodi bezocht, maakt een heel wat betere indruk. Een vriendelijke jongeman (25). Een intelligente student. Een gewaardeerde medewerker in dienst van het evangelie.

Het enige wat aan 1 Samuel 1-4 laat denken is z’n t-shirt.

Phineas is met de gereformeerde kerk in aanraking gekomen via Kenny Kgosana [die ik nog als jochie heb gekend]. Die nam hem mee naar de jeugdclub, naar de kerkdienst, naar de dominee. Dankzij een goed contact met moruti Bosman groeide Phineas tot een betrokken kerklid, een jeugdleider en zelfs tot evangelist.

Hij gaf z’n studie engineering op om naar Mukhanyo te gaan. Na 5 jaar studie [in service opleiding] behaalde hij daar onlangs z’n B.Th. graad. En nu studeert hij verder aan Tukkies – de universiteit van Pretoria – in hebreeuws en grieks.

Dscn3649

Vanuit Mamelodi raakte hij – samen met Sam – betrokken bij het werk in Nellmapius. Op dit moment beperkt het zich tot voorgaan in de dienst en leiding geven aan het jeugdwerk.

Als die andere Pinechas uit de bijbel – lees Numeri 25 – is deze jonge man vol ijver voor God en actief voor het volk van de Heer.

Waarom zou je je kind eigenlijk geen Pinechas noemen?

Advertenties

2 gedachtes over “Phineas Kgatle

  1. Dit is op Boeren in Bergen herblogden reageerde:

    Is het nou dit weekend of het volgende? De PR van de zending is als vanouds onvolledig en onduidelijk. Hoe dan ook: Phineas Kgatle is de nieuwe zendeling in Tshwane.
    Ik ontmoette Phineas in 2008 als jonge student. Nu is hij collega en opvolger geworden. Gods werk gaat door!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s