IRTT

P1010106_4

Vandaag was een bijzondere dag. Derde paasdag. Sneeuw. Een historische 888 km file in de ochtendspits. En ik zat met m’n nieuwe collega Dirk Maurits Boersma in Zwolle bij IRTT.

Voor niet-ingewijden: IRTT is de missiologische school van de ‘De Verre Naasten’, het gereformeerd-vrijgemaakte Instituut voor Zending, Hulpverlening en Training.

Wij hadden daar een sessie met Ben van der Lugt (foto) om verschillende dingen door te spreken.

Ben_lugt

Ik ben iemand van gewoon aan het werk gaan. Ben is de man van grote lijnen en concepten. Dus ging het vandaag over de geschiedenis van Europa en Afrika, the Scramble for Africa, kolonialisme en imperialisme, Mbeki en Zuma. Goed als je Mamelodi en Maranata in verband kunt brengen met modernisering. Zinvol om na te denken over Papua, Congo en de VGKSA – overeenkomsten en verschillen. Beter om bewust te beleven hoe geld, macht en vertrouwen belangrijke punten zijn. De praktijk is altijd net weer iets anders. Maar in de weerbarstige praktijk helpt de theorie om afstand te nemen en bewust keuzes te maken.

Ook mooi om zo’n studie samen te doen. Nu met Dirk Maurits in Zwolle. Straks met Sam in Nellmapius? Hoe dan ook, ik ben voor een continue samenwerking met de IRTT denktank.

Thank you, doctor Ben!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s