Wat ga ik daar doen?

Nog 27 nachtjes slapen, dan vertrekken we. Later dan we gedacht hadden. Maar uiteindelijk kan ik toch in Zuid-Afrika aan de slag.

Wat ga ik daar precies doen? Aanvankelijk werd gedacht aan werk in twee gebieden: Nellmapius en Soshanguve-Centrum. Nu is het plaatje wel veranderd. Dat heeft met m’n gezondheid te maken. Twee taken tegelijk is nog een brug te ver. De praktijk leert dat 2 x 50 toch al gauw meer is dan 100. Ook is het beleid op dit moment: één preekpunt per zendeling.

In correspondentie met de zendingscommissie van Maranata komt daarom een andere optie voorbij:

Ds de Boer sal Nellmapius assisteer/ tydelik bystaan en die verantwoordelikheid saam met Sam en Phineas dra totdat Mamelodi ’n voltydse sendeling beroep.

Dscn3649

Brother Sam (links) en brother Phineas (hier samen met Pieter Boon) zijn juist gisteren afgestudeerd aan MTC, Mukhanyo Theological College. De verwachting is dat Phineas verder gaat studeren en dat Sam vanuit Mamelodi zendeling in Nellmapius gaat worden. Dat zal nog zeker een half jaar in beslag nemen. Aanvullende studie (MTC+). Classicaal examen. Beroepingsprocedure.

Tot die tijd zou ik in Nellmapius de broeders kunnen coachen. Dat blijkt ook de wens van Mamelodi te zijn: Mamelodi sien uit na die predikant wat beroep was om hulle gedeeltelik/deeltyds by te staan, iemand wat hulle ken … Verder is daar is ’n band tussen ds de Boer en kerkraad Mamelodi vanuit die verlede. Mooi om te lezen dat de liefde wederzijds is.

Als Nellmapius voorzien is – zeg maar later dit jaar – zou ik dan kunnen doorschuiven naar Soshanguve-Centrum. Het zijn maar opties. Maar is het niet heerlijk om die te kunnen overwegen?

Advertenties

2 gedachtes over “Wat ga ik daar doen?

 1. Tjeerd,
  Toen ik je bericht las, dat je a.s. zondag weer mag preken, moest ik denken aan onze trouwdag. Die dag 07-07-1978 heb jij, omdat je toen kandidaat was, ook niet de hele dienst geleid.

  Tjeerd van harte gefeliciteerd dat het alweer zover mocht komen. Gods zegen toegewenst bij je verdere herstel en voorbereiding op je vertrek naar Zuid Afrika. We hopen je voor je vertrek nog een keer te bezoeken.

  Wolter

 2. we zijn inderdaad heel erg blij met de mogelijkheden die er voor je/jullie liggen in Nellmapius.
  We wensen jullie een voorspoedige reis en tijd,
  een warm onthaal
  herinneringen in geur en kleur
  nieuwe contacten, verse indrukken:
  dubbele geschenken van onze Heer
  na alles wat jullie mee hebben gemaakt. Ik moest denken aan wat we van Job lezen aan het eind van zijn boek!

  groet uit Meppel,
  Leo en Annelies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s