Opnieuw: missionary go home !

In onze kerk werd gisteren voorbede gedaan voor Congo. Nu eens niet vanwege de benarde politieke en economische situatie. De samenwerking tussen de GKv en de kerk in Congo – de ERCC – staat onder grote spanning. Hoe moet dat verder?

Congo

Vanmorgen berichtte ook het ND erover. De kop is dramatisch: ‘Vrijgemaakten, ga weg uit Congo’. Het lijkt wel op de spanning die er bestaat met de kerk op Papua. Vorige maand was dat aan de orde [klik hier]. De overeenkomsten zijn ook duidelijk:

  • het gaat over de samenwerking tussen de zelfstandig geworden kerk en de vroegere zending [in dit geval de GKv kerken in de provincie Utrecht]
  • het gaat over financiële en materiële hulp: de ERCC wil een ziekenhuis, Nederland ziet dat niet zitten … en wie betaalt, bepaalt
  • het gaat over vertrouwen over en weer – dat vraagt van beide kanten veel

PaulusLaatst las ik in de brief aan de Romeinen hoe Paulus omgaat met de gemeente in Rome. Een mooie mix van onderlinge verbondenheid en apostolisch gezag.

Paulus erkent volledig de gemeente van Christus in Rome. Hij eert ze. Lees 1 vers 11 en 12 (wederzijdse bemoediging), 15 vers 14 en 15 (u weet het al, het ontbreekt u aan niets) en 15 vers 24 (bij u valt veel te genieten).

Paulus is niet bang om op z’n strepen te gaan staan. Hij is wel apostel van Christus. Lees 1 vers 11 en 12 (ik heb wel iets om aan jullie te geven) en 15 vers 15 (ik heb u hier en daar nogal vrijmoedig geschreven … hm).

Het geheim is dat je weet dat je samen door Christus geroepen bent. De geroepen apostel (1 vers 1) en de geroepen heiligen in Rome (1 vers 6 en 7). Samen buigen ze onder het evangelie.

Dat is m’n gebed voor Papua en Congo, voor Zuid-Afrika en Nederland.

Advertenties

Een gedachte over “Opnieuw: missionary go home !

  1. is het niet zo dat er in Nederland ook een taak weggelegd is voor de mensen die het ver weg zoeken??misschien is dat de leiding van God hierin.we weten dat de nood hoog is in Nederland op kerkelijk gebied

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s