Ook dit is Afrika

Bizar nieuwsbericht vandaag.

“Zuid-Afrika roept miljoenen in eigen land vervaardigde condooms terug, omdat bij blaasproeven is gebleken dat ze niet betrouwbaar zijn. Het ministerie van Volksgezondheid heeft dit dinsdag meegedeeld.

Het gaat om condooms die door de overheid gratis worden verstrekt om de verspreiding van aids tegen te gaan. De terugroepactie roept vragen op over de kwaliteitscontrole door het Zuid-Afrikaanse Bureau of Standards, dat moet verzekeren dat de condooms voldoen aan de maatstaven van de Wereldgezondheidsorganisatie.

48cu9039_6

De Zuid-Afrikaanse overheid heeft bij zeven leveranciers 425 miljoen condooms besteld. Het contract met één leverancier werd in augustus opgezegd toen bleek dat dit bedrijf een medewerker van het Bureau of Standards had omgekocht. Van de twintig miljoen condooms die toen werden teruggeroepen zijn er maar twaalf miljoen achterhaald. De condooms die nu worden teruggeroepen komen van een ander bedrijf, dat er bijna 64 miljoen zou leveren. Ook dit leveringscontract wordt opgezegd, zei het ministerie van Volksgezondheid.”

ABC is de slagzin. Abstain (onthouding), Be faithful (wees trouw aan je partner), Condomize (gebruik in elk geval een condoom). Maar die politiek is nu zo lek als …

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s